fredag 24 september 2010

Skillnader

En Moderat är en människa som slänger sitt tuggummipapper och sitt tuggummi på gatan så snart det tappat smak, så att någon annan får ta hand om det.

En Socialdemokrat frågar om man får bjuda på ett tuggummi, även om det är det sista i paketet.


En Moderat bryr sig om sitt och sina.

En Socialdemokrat bryr sig om alla och envar.


En Moderat ser allt lösa sig med kronor och euro.

En Socialdemokrat ser allt lösa sig med gemenskap och solidaritet.

Är inte Alliansen 2010-talets svar på Village People förresten? Ett gäng människor med välansade naglar som låtsas vara yrkesarbetare! Moderaterna det nya arbetarpartiet. Fredrik F som vägbyggare med en gigantisk bergborr som han på måfå, och med dålig precision försöker använda. Björklund som sjösjuk marinofficer, kräver rättning i ledet av sina elever....

Dax att sova tror jag.. ;-)
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 kommentarer:

  1. En moderat låter bli att skräpa ner gatan därför att han/hon vill att gatan ska vara ren, fin och trevlig, inte för att staten har skrivit en lag som förbjuder nedskräpandet. Av samma anledning bryr sig moderaten om alla och envar, av egen fri vilja. Inte p.g.a. tvång. Vad betyder solidaritet när det inte kommer från hjärtat, utan från tvånget från staten?

    SvaraRadera
  2. En Moderat tycker att man skall ta ansvar för gemensamma beslut och konsekvenserna av dessa, om man vill, eller inte. Det är individens egna fria vilja.

    En Socialdemokrat tycker att det man gemensamt bestämt, också skall ansvaras för gemensamt.

    Nee, solidaritet kommer inte från staten, speciellt inte den stat Vi nu har med (M) i spetsen. Däremot kan staten se till att det finns grogrund för att soldiaritet och gemenskap att växa. Det är dock inget som dagens Allians regering är intresserade av.

    SvaraRadera