tisdag 21 september 2010

(M)inisterstyre

Fallet Annica Holmquist blev mycket omskrivet i media de sista dagarna inför valet.
Hur kunde man slänga ut en uppenbart väldigt sjuk människa ur sjukförsäkringssystemet, trots att flera läkare intygat att hon inte kan arbeta?
Alliansen stod mer eller mindre svarslösa, och försökte skylla på att "ibland blir det lite fel", trots att Annica bara är ett av många exempel....

Dagen efter debatten, i fredags, fick Annica nytt besked av Försäkringskassan: "– Vi kommer att träffa henne på måndag, vi har ett alternativ till den ansökan som finns som vi tror kanske kan lösa hennes ekonomiska situation". Yippee!! Hurra!! Stora rubriker! Kanske finns det ändå hopp, kanske har alliansen rätt?

Eller hur.....

Dagen efter valet, när det står klart att Alliansen får fortsätta riva ner Vår välfärd, ändrar sig helt plötsligt försäkringskassan. Man meddelade då att "man granskat fallet och kommit fram till att handläggarna gjort rätt - Annica ska utförsäkras och stå till arbetsmarknadens förfogande". 

Ridå...  Dock inga stora rubriker. Lite notiser är allt som dyker upp bland Vår "kritiskt granskande" press.

Är det ingen som tycker detta är märkligt? Luktar inte hela soppan väldigt illa? Ser det inte misstänkt likt ut som MINISTERSTYRE?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar