måndag 30 augusti 2010

Sjuk sjukvård

Min dotter har sedan födseln varit drabbad av av vad man tror är psoriasis artrit och är sk. auto immun. Dock har ingen kunnat sätta en definitiv diagnos under snart 19 år. Ett av hennes symptom har varit små, kliande blåsor på fötterna som utvecklar sig till centimeter stora sprickor. Ja, man kan se kött och till viss del ben genom dessa sprickor. Ingen har hittat orsaken till dessa problem.

Just nu är hon snart 19år, och måste, p.g.a alla sjukhusbesök gå ett extra halvår på gymnasiet. Trots alla problem fortsätter hon att försöka leva normalt och har bl.a skaffat ett helg/kvällsjobb på Konsum.

I natt var hon på Karolinska, fick vänta 4.5timme på att träffa en "specialist" i 5 minuter. Trots min dotters protester om att cortison inte hjälper, var det ett recept på detta hon fick..... Idag på dan tog hon kontakt med Vår husläkare som blev förbannad och skrev en remiss tillbaka till akuten. Tillbaka för ytterligare 6 timmars väntan, till slut fick dottern beskedet att "man inte hade kompetensen för detta" utan hon fick vänta några veckor/nån månad på att hud skulle kunna ta emot henne.... igen. Man brydde sig inte ens om att titta på hennes fötter...…

Super! Vad skall hon göra med skolan? Med arbetet?? Hon kan INTE gå!!!

Är det så här Vi vill att sjukvården skall fungera? Bollas runt mellan husläkare och akut, vänta i veckor/månader för att eventuellt få hjälp? Sverige är ett sjukt land, med en mycket cynisk regering.....BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 kommentarer:

  1. Nej, det har inte med någon "cynisk regering" att göra. Detta har svenska folket (o)medvetet valt under lång tid. Det är den sjukvård olika regeringar i samarbete med landstingen i över 60 år sakta men säkert byggt upp. I kombination med att facket konsekvent motsatt sig alla möjligheter för arbetsgivare att belöna engagemang och servicekänsla hos anställda så har vi nu fått en sjukvård där de individuella intressena hos sjukvårdspersonalen, ända från chefsnivå och ner till "systrarna", är viktigare kundernas intressen. Det är helt enkelt mycket "lättare" att skicka hem folk med alvedon och kortison än att ta ansvar och ta reda på den verkliga orsaken.

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte heller att det hjälper att man gör resultatenheter av avdelningar/sjukhus oavsett om detta är i privat regí eller om det är via landstinget. Effektivitet och lönsamhet är ord som klingar väldigt dåligt ihop med ord som vård och omsorg.

    SvaraRadera